Fy.
Brämhults som har varit ett märke som stuckit ut ur mängden, har man tyckt, men man är visst alltid alltför blåögd.
Nypressad juice, med kort hållbarhet därför, extra god och extra nyttig.
God är den.
Men..
Hur gammal är er färskpressade juice när den tappas på konsumentförpackning?
– Ja, nio, kanske tio månader, säger Tomas Gustafsson, vd på Brämhults.
Pressar ni verkligen äppeljuicen i Borås, som det står på flaskan?
– Nej, den pressas i Tyskland. Det måste ha blivit ett misstag här.
Och helt naturliga är inte heller de nypressade juicerna eftersom också de pastöriseras, en konserveringsmetod.
Eller är man alltför blåögd igen att man går på någon lögn Aftonbladet bygger ihop?
..iofs motverkar pastöriseringen sjukdomsframkallande bakterier.. men 9-10 månader?
Arg som ett bi mailade jag Brämhult - och deras VD ringde upp mig personligen!
Det visar sig att AB har svamlat igen - den runda förpackningen innehåller juice som pressas på natten i Borås och skeppas till butikerna. Det gäller den andra förpackingen, den fykantiga och även här har Brämhult satt sig emot Livsmedelsverkets godkännande av namngivning.
/Fredrik